I denne guide vil vi gennemgå finansiering af nybyggeri, og hvordan I sørger for, at hele processen- fra idé til nøglefærdigt hus - forløber gnidningsfrit. Nybyg giver jer mulighed for at skabe jeres drømmehus fra bunden, men det stiller også større krav til finansiering end et alment huskøb.
Læs med her og bliv klogere på, hvordan I optager lån til jeres nybyggeri.
Før I kan begynde at realisere drømmen om at bygge jeres nye hjem, er det vigtigt at vide, hvormeget I kan låne, og dermed hvad I kan bygge hus for. Det bedste sted at starte er at kontakte jeres bank. Banken kan beregne, hvor meget I kan låne og dermed give dig en idé om, hvad der errealistisk inden for jeres budget.
Beregningen laves på baggrund af jeres husstands indtægter, jeres opsparing og jeres gæld. Når banken har beregnet, hvor meget I kan låne, kan I justere jeres forventninger herefter og begynde atlede efter en byggegrund.
Det er en rigtig god idé at danne sig et overblik over, hvad det koster at bygge nyt hus. Selv efter at man har fået et godt estimat af omkostningerne, skal man gerne have en buffer på 10-15%, når manbygger et nyt hus. Der kommer nemlig typisk flere uforudsete udgifter, når man bygger selv, end hvis man køber et nøglefærdigt hus.
Hvis I finder en grund til jeres nybyggeri, vil der være udgifter til jordbundsundersøgelser, der sikrer, at grunden har den rette bæreevne, og at jorden ikke er forurenet. Dernæst skal grunden byggemodnes, hvilket betyder, at der anlægges kloak, tilsluttes vand og el og klargøres til nybyg. Den største post, der skal finansieres, er materialerne til at bygge selve huset og betale dem, som udførerarbejdet - alt fra at støbe fundamentet til at anlægge fliser til carporten. Husk, at du stadig kan købe bolig mellem salget af din nuværende bolig og din kommende bolig med mellemfinansiering.
Der skal desuden være plads i budgettet til de nødvendige forsikringer, udgifter til byggetilladelse ogtinglysning, samt renter og gebyrer, der påløber for finansieringen af nybyggeriet.
Det er ikke helt ligetil at bygge et hus fra bunden, og det er derfor vigtigt, at man har et team omkring sig, som har prøvet det før. Jeres bank har boligrådgivere, der kan hjælpe jer godtpå vej med at finde den rette finansiering til jeres huskøb.
Det er også nødvendigt at have en advokat, som kan gennemlæse købsaftaler vedrørendegrunden og hus, en byggesagkyndig som følger byggeriet fra start til slut samt en forsikringsagent, som kan sørge for, at alt er på plads, hvis uheldet er ude.
I behøver ikke selv at finde grunden og bygge huset, hvis I drømmer om et nybyggeri. Ved et såkaldt projekt køb har entreprenøren typisk klargjort en grund til nybyg, men har endnu ikke bygget noget, og I kan derfor være med til at bestemme, hvordan huset skal udfærdiges. Her får I fordelene ved et nybyggeri, og der vil typisk også være færre uforudsete udgifter, endhvis I skal ‘gøre det hele selv’.
Hos Fundbricks tilbyder vi attraktive finansieringsmuligheder til nybyggeri gennem for crowdlending services. Dette inkluderer både senior- og juniorfinansieringen - og det hele uden krav om personlig hæftelse.
Få adgang til kapital gennem vores brede netværk af crowdlending investorer. Processen tager kort tid, og der tages pant i byggeriet, så du ikke behøver at hæfte personligt.
Beregn din sag og indhent finansieringstilbud her.
Se også de mange fuldtegnede byggeprojekter, som er blevet muliggjort gennem Fundbrickscrowdlending.
Det er ingen hemmelighed, at det er mere krævende at bygge et nyt hus end at købe et nøglefærdigt. Der er dog også en række fordele ved et nybyggeri. Her fremhæver vi trefordele.
Når du flytter ind i et nybygget hus, er alt splinternyt. Der er ingen knirkende gulvbrædder, ingen lugt fra den tidligere beboer, og ingen gamle nabostridigheder. I får altså muligheden for at sætte jeres helt eget præg på jeres nye drømmehus.
Da huset er helt nyt, er alle materialer det også. Derfor vil huset kræve minimal vedligeholdelse de første mange år. I kan derfor læne jer tilbage og nyde jeres nye hjem.
Som vi har gennemgået i denne guide er der meget, der skal finansieres, når man byggernyt. Det kan dog ofte betale sig på den lange bane, da nybyggede huse ofte er markantmere energivenlige end ældre huse. Det kan mærkes på både varme- og elregningen især i tider, hvor energipriserne stiger. Læs også byggelån og alternativ finansiering.
Sammen med vores samarbejdspartnere kan vi i de fleste tilfælde levere fuld finansiering af solide danske ejendomsprojekter. Dette inkluderer både senior- og juniorfinansieringen - og det hele uden krav om personlig hæftelse.
Brug for hjælp?
Har du spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at kontakte os.
Kontakt os på hello@fundbricks.com